czwartek, 13 lutego 2014

Łosoś zapiekany z porem i pomidoarami

Dziś wytrawna propozycja, byc może wykorzystacie ją na swoją walentynkową kolację. Delikatny wędzony łosoś w towarzystwie pikantnego pora słodkiego pomidora i kremowej śmietanki .Polecam jest pyszny.



150 g wędzonego łososia (kawałek nie plastry)
jeden por
kilka pomidorków koktajlowych
łyżka masła
koperek
2 jajka
2 łyżki słodkiej śmietany
sól pieprz

Pora kroimy w cienie plasterki i podsmażamy na maśle aż się zeszkli, dodajemy pokrojone na ćwiartki pomidorki i smażymy jeszcze ok minuty. Mieszamy warzywa z łososiem i przekładamy do kokilek, posypujemy koperkiem solą i pieprzem. Na wierzch każdej kokilki delikatnie wbijamy jajko, które następnie polewamy ostrożnie łyża śmietany. Kokilki wstawiamy do naczynia z gorącą wodą i wkładamy do piekarnika 180st ok 15 minut


2 komentarze: