wtorek, 18 lutego 2014

Marynowany ananas

Do tego przepisu podeszłam bardzo intuicyjnie.Wiedziałam, że musi wyjść pysznie, i nie skromnie powiem nie myliłam się. Marynowany ananas jest świetny jako dodatek zarówno do dań wytrawnych jak i deserów. Możecie go użyć do sałatki, do dań kuchni orientalnej, do kurczaka,albo do lekkich kremów.. Wam pozostawiam wybór. Uwierzcie mi warto spróbować propozycja wykorzystania już wkrótce ;-)
*przepis zawiera lokowanie produktu ;-)



250 g ananasa ( ja użyłam z puszki, ale świeży będzie jak najbardziej ok)
1 łyża płynnego miodu
2 łyżki octu balsamicznego ( lub jabłkowego)
1 łyżeczka przyprawa Komis do dań słodkich
szczypta imbiru
szczypta cynamony
sok z połowy cytryny

Ananasa odsączamy i kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie składniki marynaty i łączymy z pokrojonym ananasem.ostawiamy pod przykryciem w chłodnym miejscu na min 2 godz.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz