poniedziałek, 10 czerwca 2013

Smażona fasolka z pieczarkami i prażonymi migdałami

To właściwie nie przepis tylko propozycja połączenia smaków. Spróbujcie czy będzie wam smakować, nam posmakowało bardzo. Takie proste, takie pyszne ;-)

40dkg pieczarek
40dkg zielonej fasolki szparagowej(może być mrożona)
odrobina sosu sojowego
garść obranych migdałów
łyżka masła

Pieczarki myjemy, dzielimy na na ćwiartki, podsmażamy na złocisto na maśle. fasolkę gotujemy na pół miękko w osolonej wodzie -odcedzamy. Dodajemy do podsmażonych pieczarek, przesmażamy szybciutko doprawiając sosem sojowym. Przed podaniem posypujemy uprażonymi migdałami.


3 komentarze:

  1. Na pewno sprobuje, bo bardzo lubie wytrawne dania z dodatkiem orzechow :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha :) Fasolka musi świetnie smakować z pieczarkami :)
    dariawkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Sama sie nie spodziewałem, ze to tak genialne połączenie

    OdpowiedzUsuń