poniedziałek, 3 czerwca 2013

Chipsy ziemniaczane

No więc tak- przepis prosty jak ugotowanie wody na herbatę:-)  pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Możecie dowolnie modyfikować ich smak używając ulubionych przypraw. Domowe chipsy ziemniaczane- warte wypróbowania ;-)

Ziemniaki -ile zjecie
przyprawy ulubione
odrobina oleju 

Piekarnik nastawiony na 220 st termoobieg + grill górny . Ziemniaki szybko myjemy( aby nie naciągnęły wody) i kroimy bardzo ostrym nożem jak najcieniej potraficie-NIE OBIERAMY!!!Kładziemy na nie przywieralną blaszkę i smarujemy z wierzchu olejem słonecznikowym , posypujemy ulubionymi przyprawami i wkładamy do piekarnika na ok 9 min ( czas zależy od grubości plasterków) . Mnie najbardziej smakują z solą gruboziarnista i tymiankiem. UWAGA NA PAPRYKĘ W PROSZKU- lubi się przypalać:-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz