piątek, 26 kwietnia 2013

Figi na słodkich gruszkach

Szlachetne figi są niezwykle eleganckie, wystarczy kilka dodatków aby stworzyć niebanalną przekąskę. To moja kolejna propozycja na urozmaicenie uroczystego przyjęcia.


figi świeże: 6 sztuk
ser kozi: 10 dekagramów
gruszki w syropie 2 sztuki
sół pieprz: 2 szczypty
tymianek świeży do dekoracji gałązki: 1 sztuka
oliwa z oliwek aromatyzowana ch

Figi nakroić na cztery część aby się rozchyliły w charakterystyczny kwiat, Ser kozi pokroić w drobną kostkę i nałożyć do wnętrza fig.Figi ułożyć na pokrojonych w cienkie plasterki gruszkach.Wszystko skropić oliwą z oliwek i posypać zmieloną sola i pieprzem .Udekorować listkami mięty


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz